Skip to main content

Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes kolekcija za mlade

Naklada Petrine knjige donosi izvrsne romane o Sherlocku Holmesu prilagođene djeci osnovnoškolskog uzrasta. Do sada su objavljeni sljedeći naslovi:

  1. Grimizna istraga
  2. Znak četvorice
  3. Plavi granat
  4. Pjegava vrpca
  5. Savez riđokosih
  1. Grimizna istraga

Kriminalistički roman Grimizna istraga prvi je u nizu o jednom od najpoznatijih književnih detektiva, a u ovom su izdanju tekst i ilustracije prilagođene djeci osnovnoškolskog uzrasta. U napuštenoj kući pronađeno je tijelo muškarca bez vidljivih tragova zločina, pa će policija u pomoć pozvati najboljeg amaterskog istražitelja na svijetu, Sherlocka Holmesa. Njegova opažanja polučit će uspješnim rješavanjem zagonetnih nedjela čiji začetak seže u daleku prošlost.

2. Znak četvorice

Drugi dio serijala “Sherlock Holmes kolekcija za mlade” započinje potragom za nestalim ocem jedne mlade djevojke koja ga neumorno traži posljednjih deset godina. Nakon što djevojka primi tajnovitu nepotpisanu poruku u kojoj pošiljatelj traži da se nađu, uključit će se najbolji amaterski istražitelj na svijetu i njegov pomoćnik dr. Watson. Istraga će ih odvesti do otkrića o upletenosti sudionika povezanih Znakom četvorice.

3. Plavi granat

U trećem nastavku ovog serijala, Sherlock i dr. Watson sudjeluju u još jednoj zagonetnoj istrazi. Nestali dragulj, poznat kao Plavi granat, pronaći će na neobičnom mjestu, a time će započeti niz događaja koji će dovesti do uspješnog rješavanja ove istrage.

4. Pjegava vrpca

Četvrti nastavak serijala o neobičnim slučajevima jednog od najpoznatijih književnih detektiva. Nepogrešivom Holmesu za pomoć se obraća Helen Stoner čija je sestra umrla pod zagonetnim okolnostima, a sada se boji da i njoj prijeti ista sudbina.

5. Savez riđokosih

U petom nastavku detektivskog serijala Holmes i Watson susreću se s naizgled neobičnim slučajem gospodina koji se javio na oglas Saveza riđokosih koji su tražili osobu za obavljanje određenog posla. Iza oglasa se krije pomno smišljena prevara i potencijalna krađa čije razotkrivanje neće promaknuti oštroumnom detektivu.

Skip to content