Skip to main content

Julian Gough: “Zec i Medvjedica” (serijal)

“Zec i medvjedica” zabavan je i poučan serijal za djecu o jednom neobičnom prijateljstvu. Autor avantura o Zecu i Medvjedici je Julian Gough, a vesele dvobojne ilustracije potpisuje Jim Field, hrvatskoj publici poznat po slavnoj seriji slikovnica “Miš lavljeg srca”, “Vjeverice svađalice”…

Do sada su u nakladi Profil knjige objavljeni sljedeći naslovi ovog šarmantnog serijala:

  1. Zečeve čudne navike

U prvom nastavku ovog zabavnog i duhovitog serijala upoznajemo se s dvoje glavnih likova – ljubaznom, susretljivom i dobronamjernom Medvjedicom i nervoznim, sebičnim, ali vrlo obrazovanim Zecom. Medvjedicu je netko probudio iz zimskog sna, ali budući da je tako dobroćudna, odlučila je iskoristiti tu priliku i napraviti snjegovića što je oduvijek željela. Zec, zavidan što se ona tako dobro zabavlja odluči napraviti većeg i boljeg snjegovića, ali naiđe Vuk koji pojuri za zecom. Nakon što spasi Zeca od Vuka, njih se dvoje sprijatelje.

2. Zečeve nove nevolje

Drugi nastavak veselog serijala o Zecu i Medvjedici donosi nam priču u kojoj se njih dvoje bude iz zimskog sna. Nakon što je prespavao kod Medvjedice, Zec odlazi u svoju rupu i ondje zatiče sporu i vrlo staru kornjaču koja svaki čas zaspi. Na drvetu se pojavljuje djetlić, a mrzovoljni bi ga se Zec najradije riješio. Medvjedica se uspne uz stablo i popriča s Djetlićem pa zaključi da bi i Zec trebao upoznati Djetlića i pogledati prekrasnu prirodu koja ih okružuje pa da će promijeniti perspektivu. No Zec se boji visine pa ga Medvjedica ponese gore. I zaista, Zec se odluči ne uzrujavati. No to i nije baš tako lako postići.

3. Veliki zubi

Zec je u čudu. Čini se da su neka stabla ove zime odletjela na jug. Njegova prijateljica Medvjedica uvjerena je da stabla ne lete. A onda se iz neposredne blizine začulo glasno HRSK! Zvučalo je kao da najveći zec na svijetu jede najveću mrkvu na svijetu. U Zečevoj i Medvjedičinoj dolini pojavilo se novo stvorenje koje pokušava sve promijeniti.

Ova priča za mlade čitatelje govori o prijateljstvu, razumijevanju, napretku i o tome kako se uprljati blatom na razne načine.

4. Leteći zalogaj

Tajanstvena stvar pala je u Zečevo i Medvjedičino mirno ljetno jezero. Je li to uzbudljivo ili zastrašujuće? Je li riječ o sićušnoj paperjastoj sovi ili golemom gladnom čudovištu? I je li Zec napokon sreo biće čije su navike gadnije od njegovih?
Zec je uvjeren da može odgonetnuti tu tajnu. No kad je nehotice najbolji dan u životu pretvorio u najlošiji dan u životu, zatrebala mu je Medvjedičina pomoć…

Skip to content