Skip to main content

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Supetar

Pred nama je dvanaesta Noć knjige, koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bi se, zajedničkim snagama, pozornost skrenula na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojednica i svijet.

Noć knjige održat će se od 21. do 23. travnja, s čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske. U programu sudjeluje 155 narodnih knjižnica, među kojima je i naša Narodna knjižnica Supetar.

Ovogodišnja manifestacija temom “Sanjaju li roboti električne knjige?” propitkuje fenomen umjetne inteligencije, koja polako, ali sigurno, unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva, namećući pitanja vezana uz originalnost, autorstvo i autorska prava, ali nudeći i rješenja koja čovjeku mogu biti od pomoći – pa i pri čitanju knjiga.

Narodna knjižnica Supetar u sklopu programa manifestacije Noći knjige 2023. organizira pub kviz u knjižnici, predstavljanje knjige “Suhozid_Ajmo” dr. sc. Lucije Puljak, uz prigodni recital i izložbu fotografija na otvorenom, te posjet djece iz Dječjeg vrtića Mrvica i Osnovne škole Supetar.

Povodom Noći knjige Narodna knjižnica Supetar nudi besplatno članstvo za umirovljenike (65+) i za nezaposlene osobe, te besplatan povrat zaboravljenih knjiga.

Nadamo se da će u našem programu svatko pronaći nešto za sebe.

Skip to content