Skip to main content

El Shatt – nacrt za utopiju (javna tribina)

U utorak 1.8.2023. u 18 sati u Narodnoj knjižnici Supetar održat će se javna tribina na temu filma “El Shatt – nacrt za utopiju”. Voditelj tribine je Tibor Keser, producent filma.

“El Shatt – nacrt za utopiju” govori o izuzetno važnom dijelu jugoslavenske prošlosti koji je obilježio živote velikog broja stanovnika Dalmacije – evakuaciju i život 28 tisuća Dalmatinaca u Egipat tijekom II. svjetskog rata. Kroz zapanjujuće snimke svjedočimo činu Josipa Broza Tita koji je uz pomoć Saveznika organizirao evakuaciju tisuća ljudi u pustinju egipatskog poluotoka Sinaja stvarajući kompleks izbjegličkih logora. Ti su logori predstavljali svojevrsni komunistički model naselja kojim je trebalo pokazati Zapadu kako će funkcionirati nova Jugoslavija kad završi II. svjetski rat.

Nakon posebnog priznanja i Nagrade publike na Festivalu mediteranskog filma Split, sjajnog prijema publike i gledanosti koja je u prvim tjednima distribucije iznosila više od 2500 gledatelja, dokumentarac “El Shatt – nacrt za utopiju” redatelja Ivana Ramljaka započeo je ljetnu turneju po nezavisnim kinima diljem hrvatske obale.

Supetrani i njihovi gosti će imati priliku pogledati film “El Shatt – nacrt za utopiju” u ponedjeljak 31.7.2023. u 21:30h u Ljetnom kinu Supetar.

Skip to content