Skip to main content

Mario Kovač: Monogatare+(predstavljanje knjige)

U sklopu Brač Film Festivala, u četvrtak 10. kolovoza u 18 sati u Galeriji Ivan Rendić gostuje filmski i kazališni redatelj Mario Kovač. Publici će predstaviti svoju zbirku kratkih priča “Monogatare+”.

Kao književnik, Mario Kovač je do sada je objavio dvije zbirke poezije, dvije znanstvene knjige, jednu biografsku knjigu te više zbornika u kojima dijeli koautorstvo. 
U svojoj novoj zbirci priča “Monogatare+” Mario Kovač je skupio desetak priča i jednu dramu, a tematski pokriva brojne “rubne” književne žanrove: znanstvenu fantastiku, horor, dokumentarnu crnu kroniku… Antijunaci i antijunakinje njegovih priča su najčešće ljudi kojima je u nekom nekontroliranom trenutku život krenuo naopako te se nikako ne mogu izvući iz situacija u kojima su se našli. Britkim humorom i oštrim jezikom bez cenzure, Kovač ogoljuje licemjerje autoriteta i zadire u samu srž izvitoperenog morala i nasilnih društvenih odnosa. 

Mario Kovač je kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je i u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa.

Mnoge od njegovih predstava osvajale su nagrade na značajnim domaćim i stranim kazališnim festivalima. Pokretač je i osnivač nekoliko alternativnih i studentskih kazališnih festivala i susreta. S raznim bendovima i projektima izdao je desetak glazbenih albuma različitih usmjerenja.

Autor je i nekoliko kratkometražnih filmova i glazbenih spotova te brojnih dokumentarnih filmova uglavnom socijalne tematike. Pisao je kazališne kritike, recenzije i teoretske eseje za “Frakciju”, “Nomad”, “Zarez”, “Kazalište”, “Godine”, “Vrisak” i još neke inozemne periodike.

Skip to content