Skip to main content

Promocija slikovnica “Zagonetke za mudre glave” i “Kraljevstvo šupljeg zuba” Judite Kralj

Mjesec hrvatske knjige započinjemo književnim susretom i promocijom slikovnica “Zagonetke za mudre glave” i “Kraljevstvo šupljeg zuba” autorice Judite Kralj. Susret će se održati 16. listopada 2023. u 16 sati u Galeriji Ivan Rendić.

Judita Kralj, magistra pedagogije, radi u OŠ Banija u Karlovcu kao stručni suradnik pedagog. Odnedavno i autorica, napisala je dvije slikovnice – Zagonetke za mudre glave i Kraljevstvo Šuljeg Zuba, te “Moj prvi dnevnik čitanja”, namijenjen djeci od rođenja, a u koji roditelji mogu bilježiti prve i najdraže slikovnice svojih malih čitača.

Judita Kralj djeluje putem naklade Mali Lav čiji je i  osnivač. Veliki je ljubitelj čitanja, slikovnica, dječje književnosti, ali i “ozblijnije” literature. Voli djecu i druženje s djecom svih uzrasta, a samim time i oba posla koja radi.

Cilj njezinog djelovanja je popularizacija čitanja kod djece te je pokrenula osobni projekt pod nazivom ČITANJE JE KUL(TURA) putem kojeg želi obići sve knjižnice na prostoru Republike Hrvatske i prikazati njihov rad i djelovanje na društvenim mrežama kako bi spojila tradicionalne i nove načine usvajanja znanja, promocije i približavanja krajnjim korisnicima – djeci i čitateljima općenito.

Skip to content