Skip to main content

Emma Yarlett: Kralj lav

Lav je bio kralj i kraljevao je kraljevstvom u kojem su svi bili sretni, svi osim njega. Svakoga dana postajao je sve usamljeniji. Odlučio je da mora pronaći prijatelja i pokušao je to na pristojne i uobičajene načine – pozdravljanjem, mahanjem, osmijehom, vicevima… no nitko ga nije shvaćao. Svi su samo vidjeli njegove opasne pandže i uplašili ih se, kao i gromoglasne rike i zapjenjenih ralja.

U istom tom gradu, u istom tom kraljevstvu, jedna mala djevojčica igrala se sama i ugledala je kralja lava. Iako ga se u prvi tren uplašila, jer je i ona vidjela njegove opasne pandže, zapjenjene ralje i čula gromoglasnu riku, činilo joj se da ga ipak, na neki način, razumije… i onda je skovala silno hrabar plan.

Priču podjednako snažno dočaravaju i tekst i ilustracije senzacionalne Emme Yarlett, koja svojim posebnim načinima uvijek pronalazi put do srca čitatelja. Velika doza razumijevanja i topline kojom je ova slikovnica ispunjena pretvara je u pravog suputnika i veliku pomoć svim mališanima ispred kojih su izazovi novih iskustava, okoline, upoznavanja, prilagodbe… ili u trenutcima kada vrtić ili škola kucaju na vrata njihova djetinjstva.

Skip to content