Skip to main content

Margarita Kinstner: Žamor grada

Zahvaljujući projektu “Bečka kavana” koji provodi udruga Splitera u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Hrvatskim društvom pisaca, u četvrtak 14. ožujka smo imali priliku upoznati austrijsku spisateljicu Margaritu Kinstner.

Književnicu Kinstner predstavila je direktorica Austrijskog kulturnog foruma Marina Chrystoph, nakon čega nam je moderatorica susreta Vilma Benković kroz razgovor s književnicom i uz pomoć prevoditeljice Stjepanke Pranjković približila radnju knjige “Žamor grada”.

Ljubavnu priču koja je istovremeno i bajkovita i moderna, koja progovara o samoći, prijateljstvu, čežnji, i ljubavi – u Beču, “gradu duše” dodatno su nam dočarali ulomci koje su nam pročitali autorica Kinstner i Edi Matić.

Margarita Kinstner rođena je 1976. u Beču i danas živi u Grazu. Njezin debitantski roman Žamor grada” objavljen je 2013. godine, a otad su joj objavljena još dva romana (Die Schmetterlingsfängerin i Papaverweg 6) te je uprizorena i kazališna predstava. Roman Papaverweg 6 dobio je nagradu za književnost “Schreiberei”. Autorica trenutačno piše za mlade, a za svoj prvi, još neobjavljeni, roman za mlade je dobila Nagradu za književnost za djecu i mlade savezne zemlje Štajerske.

Ovom zanimljivom književnom susretu su nazočili i učenici Srednje škole Brač u pratnji profesorice Helene Radmilo što nas je posebno razveselilo!

Skip to content