Skip to main content

Susret s književnicom: Marica Žanetić Malenica

Danas je u našoj knjižnici gostovala književnica Marica Žanetić Malenica koja je veselim predškolcima Dječjeg vrtića Mrvica predstavila svoju slikovnicu “Radoznala Nora”.

Marica Žanetić Malenica rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Umirovljena je novinarka, živi u Splitu. Autorica je zbirke pjesama za djecu “Četiri čarobne riječi” (Redak, 2018) i četiri poetske zbirke za odrasle. Objavila je i jedan putopis te zbirku autobiografskih priča.

U slikovnici “Radoznala Nora” pratimo jedan dan u životu djevojčice Nore koji je prepun je zanimljivih događaja. Dječja mašta raste i buja u okruženju toploga doma, u kojemu ljubav i pažnja ukućana potiču radoznalost, istraživanje i otkrivanje.

Dobro raspoloženi mališani su sa zanimanjem poslušali priču o djevojčici Nori, njenim svakodnevnim istraživanjima i rado pročavrljali s našom gošćom. U ugodnom društvu, uz priču i razgovor, stvorili smo tako nove uspomene, ali i prijateljice: Maricu i Noru!

Zahvaljujemo se Marici na divnom iskustvu, a našim najmlađim prijateljima knjižnice i njihovim odgojiteljicama, na posjetu!

Skip to content