Skip to main content

Pred nama je Noć knjige, manifestacija koja se organizira povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bi se, zajedničkim snagama, pozornost skrenula na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojednica i svijet.

Noć knjige održat će se 23. travnja 2024., s čak više od 1150 programa i akcija diljem Hrvatske. U programu sudjeluje 240 narodnih knjižnica, među kojima je i naša Narodna knjižnica Supetar.

Noć knjige 2024. propitkuje na koje se načine mi kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?

Budući da živimo u izazovnim vremenima, namjera ovogodišnje Noći knjige je da kao istinski zaljubljenici u knjige posežemo za njima u teškim vremenima i da nam one služe kao putokazi i orijentiri. 

Noć knjige u našoj knjižnici započinje u utorak 23. travnja rano ujutro. Naime, nastavnica hrvatskog jezika Anđela Jureta i školska knjižničarka Irena Močić-Benetti pripremile su zanimljivu radionicu o biblioterapiji za učenike OŠ Supetar koji nam u posjet stižu u 8 sati.

Poslije školaraca, u posjet nam stižu i uvijek dobro raspoloženi mališani iz Dječjeg vrtića Mrvica na priču i razgovor. To će biti i idealna prilika da im pokažemo našu kućicu za knjige koja će biti postavljena u dvorištu naše knjižnice.

U popodnevnim satima u knjižnici će se upriličiti predstavljanje slikovnice “Mãčica” autorice Katarine Drpić, a u večernjim satima zabavni pub kviz koji će voditi dr. Tihomir Eterović.

Od 18 do 20 sati svi zainteresirani posjetitelji, kako mali, tako i oni veliki, mogu se okušati u rješavanju kviza o životu i djelu Ivane Brlić-Mažuranić, koji je posebno za ovu prigodu, osmislila naša knjižničarka Roberta Samardžić.

Povodom Noći knjige naša knjižnica nudi i promotivnu akciju prvog upisa u knjižnicu za 5 eura, besplatno jednogodišnje članstvo za umirovljenike (65+) i za nezaposlene osobe te besplatan povrat zaboravljenih knjiga.

Nadamo se da će u našem programu svatko pronaći nešto za sebe.

Skip to content