Skip to main content

Ann Napolitano: Dobar dan, ljepoto

William Waters odrastao je kao jedinac u obitelji ušutkanoj tragedijom. Kad je otišao na koledž opterećen osjećajem nedostatnosti i nesigurnosti, iznenadila ga je intenzivna naklonost energične i ambiciozne Julije Padavano. Julia je pak odrasla u velikoj obitelji punoj ljubavi uz tri posve različite, a opet tako slične sestre. S obitelji Padavano William doživljava novopronađeno zadovoljstvo u obiteljskom životu.

No zadovoljstvo nije dugo trajalo jer se sjena iz Williamove prošlosti nadvila nad obitelj Padavano ugrožavajući ne samo Julijine pažljivo orkestrirane planove za njihovu budućnost već i nepokolebljivu međusobnu predanost sestara.

“Dobar dan, ljepoto” raskošan je roman o odrastanju, gubitcima, odanostima koje pojedince drže na okupu i tajnama koje ih razdvajaju, duboko dirljiv i složen portret jedne obitelji. Ann Napolitano napisala je izvanrednu i elegantnu obiteljsku sagu s puno suosjećanja i razumijevanja prema ljudskim nesavršenostima propitujući snagu bezuvjetne ljubavi.

“Prelijepo, pronicljivo, sjetno… Ovo je priča o obitelji i prijateljstvu, o tome kako nas ljudi uz koje smo vezani mogu i osloboditi.” (Miranda Cowley Heller)

Skip to content