Skip to main content

Juan Gómez-Jurado: Crna vučica

Crna Vučica dugoočekivani je nastavak međunarodne književne senzacije Crvena kraljica, kojim nas Juan Gómez-Jurado još jednom uvodi u jedinstveni, neusporedivi svijet Antonije Scott, junakinje u kojoj se vještine i prkos Lisbeth Salander spajaju s umom Sherlocka Holmesa.

Antonia Scott ima neobičan dar: njezin um radi brže, bolje i snažnije… drugačije od svih drugih. Zbog toga je i postala Crvena Kraljica, središnja figura tajnoga policijskog projekta, sposobna vidjeti ono što drugima izmiče i riješiti naizgled nerazmrsive zločine. Ali kao supruga i majka Antonia se osjeća sve, samo ne uspješnom. Zbog napada koji je ciljao nju suprug joj već godinama vegetira u komi, a ona ne uspijeva približiti se sinu, nad kojim je izgubila skrbništvo. Možda baš zato, Antonia Scott svakoga dana tri minute provede razmišljajući o samoubojstvu. Možda baš zato, ne boji se ničega osim sebe.

No što ako se ulozi povećaju? Ako vani vreba druga, još opasnija lovkinja? Dolazi li sa strahom i mogućnost iskupljenja?

Kad na jugu Španjolske u besramno skupoj vili bude smaknut rizničar ruskog mafijaškog klana, a njegova trudna supruga Lola Moreno uspije pobjeći ubojicama, inspektor Jon Gutiérrez i Antonia Scott pozvani su da se pridruže partiji koju moraju igrati i lukavo i brzo, jer svaka pogreška u njoj plaća se životom. Od sunčanih krajolika Anda­luzije do snježnih vrhunaca Sierre de Guadarrame, Antonia Scott pred svojim će demonima bježati, samo da bi ih u furioznoj završnici napokon susrela, suočavajući se s protivnikom kakvog dosad nije upoznala. Crna Vučica roman je koji će vas progutati, još jedan trijumf velikog majstora trilera Juana Gómez-Jurada.

Tko je i zašto brodskim kontejnerom iz St. Peterburga u Španjolsku poslao devet mladih žena, devet ugušenih leševa? I što to čuva lijepa mafijaševa udovica, toliko vrijedno da je za njezinim tragom poslana zvijer kojoj čak i okorjeli ruski mafijaši ime izgovaraju šaptom – Černaja Volčica – Crna Vučica?

Skip to content